X

Trouwen op Ibiza? Wie wil dit niet?

Ibiza is mijn tweede thuis. Met veel plezier sluit ik ook huwelijken op dit mooie eiland. Door mijn netwerk en mijn samenwerkingspartners op Ibiza, kan ik bruidsparen veel bieden en tevens voorzien van alle informatie over een bruiloft op Ibiza.

Vanuit mijn passie en liefde voor het trouwen lever ik graag een bijdrage aan een onvergetelijke trouwdag op Ibiza!

Om alle voordelen te benoemen heb ik als BABS alles op een rij gezet voor jullie. Ik geef 8 redenen waarom het inhuren van een zelfstandige trouwambtenaar een goed idee is.

Trouwambtenaar Ibiza – BABS Ibiza- Ceremoniespreker Ibiza

Een trouwambtenaar is, zoals het woord al zegt, een ambtenaar in dienst van een stad of gemeente in Nederland. Op Ibiza kennen ze geen trouwambtenaar, omdat er op Ibiza geen wettelijk huwelijk wordt gesloten door een trouwambtenaar of BABS.  Ik ben in Nederland beëdigd BABS, waardoor het mogelijk is om jullie burgelijk huwelijk in Nederland te voltrekken, evenals de ceremonie op Ibiza.

Ceremonie Ibiza

De ceremonie is het belangrijkste onderdeel van de dag, want laten we eerlijk zijn, zonder ceremonie geen huwelijk. Om ervoor te zorgen dat het geen verhaal wordt waar je gasten van gaan gapen is het de kunst ervoor te zorgen dat de ceremonie persoonlijk, interactief én humoristisch wordt met hier en daar een emotionele touch. Met een zelfstandig trouwambtenaar weet je zeker dat dit gaat lukken en dat de ceremonie een leuk, al dan niet het leukste, onderdeel van de dag wordt.

Jullie eigen Babs uit Nederland op Ibiza

Het voordeel van kiezen voor een BABS die in Nederland woont en die jullie op Ibiza trouwt, is dat er van tevoren al een band ontstaat met het bruidspaar. Graag kom ik bij jullie thuis langs voor een persoonlijk interview, om daar mijn speech op te baseren.
Door ons persoonlijke contact kan ik goed inspelen op al jullie wensen. Ook kan ik jullie dierbaren, indien gewenst, betrekken bij en/of een rol geven tijdens de ceremonie.
Op Ibiza verzorg ik een ceremonie die alleen een ceremoniële betekenis heeft. Dit heeft als voordeel dat we ons niet aan de wet hoeven te houden. De ceremonie kan zodoende volledig naar jullie voorkeuren worden ingevuld (en kunnen jullie bijvoorbeeld ook voor meer dan twee getuigen per persoon kiezen).

Beste trouwtijd

Ibiza heeft een mediterraans klimaat met zachte winters en warme zomers. In mei en juni is het nog niet zo druk op het eiland en is het rond de 23 graden. In juli en augustus zijn er veel toeristen en is het druk en warm op het eiland, maar mooi weer is het dan sowieso altijd voor jullie bruiloft! In september en oktober is het op Ibiza ook nog heerlijk vertoeven qua temperatuur en is het een stuk rustiger op het eiland. Trouwen kun je op Ibiza in ieder geval altijd lekker buiten, bijvoorbeeld op het strand of op een plateau met uitzicht op Es Vedra.

Burgerlijk huwelijk

De meeste Bruidsparen kiezen er dan ook voor om vooraf in Nederland het officiële huwelijk te regelen bij de burgerlijke stand. Dit huwelijk wordt dan uiteraard wel door een trouwambtenaar (BABS) gesloten. Dit kan bij veel gemeenten gratis. Je kunt hier eigen getuigen bij aanwezig laten zijn of je kunt ervoor kiezen om gebruik te maken van getuigen van de gemeente. Als jullie kiezen voor de laatste optie, dan hoeft niemand te weten dat het officiële huwelijk in Nederland al heeft plaatsgevonden.

Tekenen Huwelijksakte

De ceremonie op Ibiza geeft "Trouw ik jullie" een officiële tint omdat het bruidspaar, de getuigen of eventueel de kinderen gewoon de huwelijksakte of kinderakte tekenen. Deze akte ziet er hetzelfde uit als een officiële trouwakte in Nederland. De akte en de complete toespraak zal jullie na afloop worden overhandigd in een map. Met dit aandenken kunnen jullie op je gemak nog eens alles nalezen en nogmaals genieten van de mooie woorden die voorbij zijn gekomen.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op.