X

PERSOONLIJKE TROUWCEREMONIE

De ceremonie is het belangrijkste onderdeel van de dag. Want laten we eerlijk zijn, zonder ceremonie, geen huwelijk. Om ervoor te zorgen dat het geen verhaal wordt waar je gasten van gaan gapen is het de kunst ervoor te zorgen dat de ceremonie persoonlijk, interactief én humoristisch wordt met hier en daar een emotionele touch. Met een zelfstandig trouwambtenaar weet je zeker dat dit gaat lukken en dat de ceremonie een leuk, al dan niet het leukste, onderdeel van de dag wordt.

Om alle voordelen eens te benoemen heeft BABS Bianca Noomen, alles op een rij gezet voor jullie. Hieronder lees je 8 redenen waarom Bianca inhuren als zelfstandige trouwambtenaar een goed idee is.

1. JE INVESTEERT IN DE HERINNERING

Bij het plannen van je bruiloft onderwerp je elk onderdeel aan een grondige research. Je bekijkt portfolio’s, leest ervaringen van andere bruidsparen en maakt na wikken en wegen een keuze.

Stel dat je een trouwfotograaf toegewezen krijgt die je niet kent en van wie je nog nooit iets gezien hebt. Zou je dat een goed idee vinden? Waarschijnlijk niet. In feite is het bij een trouwambtenaar precies hetzelfde, of zelfs méér van toepassing.
Je wilt toch een zelfstandige trouwambtenaar die echt de tijd neemt voor het delen van jullie verhaal? Op de manier die bij jullie past? En dat is de investering meer dan waard!

2. JE KIEST VOOR MAATWERK

Nederland heeft veel trouwambtenaren die verbonden zijn aan één of meerdere gemeenten. Natuurlijk zijn er gemeentelijke BABSen die hun werk met liefde en passie doen, maar je kunt ook pech hebben. Voor sommige ambtenaren van de gemeente is de huwelijksvoltrekking een soort lopende band werk. Ze komen een uurtje langs waarin ze jullie levensverhaal doornemen in een vogelvlucht. Na afloop schrijven ze er een leuk stukje over. Je moet tijdens de ceremonie maar hopen dat jullie sarcastische opmerkingen goed geïnterpreteerd zijn en dat jullie worden aangesproken met de juiste naam.
Neem het risico niet dat je zo'n ambtenaar treft maar kies er zelf één uit waar je een klik mee voelt. Een zelfstandige trouwambtenaar besteedt veel meer tijd aan jullie en is oprecht geïnteresseerd waardoor je een persoonlijke band kunt opbouwen.

3. JE AMBTENAAR STAAT VAST

Je kunt een voorkeur uitspreken voor een bepaalde gemeentelijke trouwambtenaar, maar tot vlak voor je bruiloft weet je nog niet zeker of je deze persoon ook daadwerkelijk toegewezen krijgt. Een zelfstandige trouwambtenaar kun je helemaal zelf kiezen en je weet dus van tevoren wie jullie jawoord onvergetelijk gaat maken!

4. JE WEET RUIM VAN TEVOREN OF HET KLIKT

Zodra je jouw favoriete trouwambtenaar gekozen hebt, kun je meteen een afspraak maken om te kijken of deze persoon in het echt net zo leuk is. Is de klik er niet? Dan heb je nog genoeg tijd om verder te zoeken. Met een gemeentelijk ambtenaar van de burgerlijke stand heb je vaak pas een week voor je bruiloft contact. Zelfs als je degene toegewezen krijgt die jullie voorkeur had, kan hij of zij tegenvallen. Als je dan geen goed gevoel hebt bij de persoon die jullie ceremonie gaat leiden, ben je te laat om nog iets anders te regelen. Je plant alles ver van tevoren, waarom zou je de trouwambtenaar dan op het laatste moment regelen?

5. JE KRIJGT ÉCHT EEN PERSOONLIJKE TROUWCEREMONIE

Geen vast riedeltje, standaard gedichten of praatjes over de locatie: met de zelfstandige trouwambtenaar richten jullie de trouwceremonie helemaal zelf in. Jullie persoonlijke verhaal en wensen krijgen de plek die ze verdienen en ook de lengte van de ceremonie is in overleg te bepalen. Er is dus genoeg ruimte voor jullie eigen inbreng, die van getuigen of andere speciale gasten (denk ook aan muzikale optredens). Daarnaast zorgt de zelfstandige trouwambtenaar (waar nodig) dat het evenwicht van zwaardere en lichtere onderwerpen helemaal in balans is.

6. JULLIE PROBLEMEN WORDEN UITDAGINGEN

Lijken jullie wensen in eerste instantie onmogelijk? Het is verstandig ze toch te bespreken met de trouwambtenaar van jullie keuze. Een zelfstandige trouwambtenaar is creatief, wil zichzelf blijven vernieuwen, heeft connecties in de trouwbranche en een ruime ervaring met huwelijken die niet standaard zijn. Hierdoor wordt er meestal wel een manier gevonden om jullie wens in vervulling te laten gaan. Trouwen in het buitenland, op het strand of een andere geweldige plek die geen officiële trouwlocatie is? Bij een gemeentelijk ambtenaar is er minder mogelijk en bovendien moet je dan een speciale aanvraag indienen.

7. JE VOORKOMT GAPENDE GASTEN!

Een zelfstandig trouwambtenaar trouwt vaak bruidsparen op de meest uiteenlopende locaties en krijgt daardoor niet de kans om elk verhaal te starten met een standaard verhaal over de locatie. Natuurlijk is het leuk om iets te vertellen over de locatie en waarom jullie er als bruidspaar voor gekozen hebben, maar een zelfstandig trouwambtenaar voorkomt gegarandeerd dat jullie en jullie gasten geeuwend op de stoel zitten. Hij of zij betrekt vrienden en familie in het verhaal, waardoor iedereen bewust onderdeel is van de ceremonie.

8. JE KRIJGT TIPS VAN EEN PROFESSIONAL

Wil je heel graag een persoonlijke ceremonie, maar heb je helemaal geen idee welke mogelijkheden er allemaal zijn? Een zelfstandige trouwambtenaar kan meestal wel inschatten wat bij jullie past en op basis daarvan met jullie meedenken en suggesties doen. Handig!

OVERTUIGD?

Er zijn dus genoeg goede redenen om te kiezen voor een zelfstandige ambtenaar. Wil je zelf kiezen wie jullie op welke manier trouwt en wil je verzekerd zijn van kwaliteit? Dan ben ik de Trouwambtenaar voor jullie. Op naar een onvergetelijke, persoonlijke trouwceremonie!

Groetjes en tot snel,

Bianca Noomen