X

Hondstrouw… jullie viervoeter tijdens de ceremonie…

De familie is pas compleet als ook het knuffeligste gezinslid -jullie huisdier- op de bruiloft kan zijn. Dieren in de ceremonie; voegt dat iets toe? Traditioneel werden na de ceremonie witte duiven opgelaten, die symbool staan voor huwelijkse trouw. Maar omdat deze duiven tam zijn, met hun witte kleur een makkelijke prooi zijn voor roofvogels én de weg naar huis niet altijd kunnen terugvinden, vindt een dierenvriend deze traditie waarschijnlijk niet oké.

Trouwe viervoeter

Sommige dieren maken zó deel uit van het leven van een bruidspaar, dat ze er gewoon bij moeten zijn als er getrouwd wordt. Steeds meer maak ik honden mee bij ceremonies, waarbij de trouwe viervoeter(s) de ringen kwam(en) brengen.

Niet op iedere locatie of in elk gemeentehuis is jullie Fikkie welkom, dus check dat als je op locatiejacht gaat. Ook is het is verstandig om je af te vragen wie er voor de hond zorgt op de momenten dat ‘ie geen taak heeft. Fijn om van tevoren te bedenken hoe de ceremonie voor hond én baasjes zo ontspannen mogelijk kan verlopen.

Maar bij Trouw ik jullie kan álles en ik vind ik het alleen maar een grote toegevoegde waarde als jullie viervoeter een belangrijk onderdeel uitmaakt van jullie ceremonie! Ik denk hierover graag met jullie mee.